Openingstijden

Tentoonstellingen
Opent vandaag om 10:00
  • maandag Gesloten
  • dinsdag 10:00 - 17:00
  • woensdag 10:00 - 17:00
  • donderdag 10:00 - 17:00
  • vrijdag 10:00 - 21:00
  • zaterdag 10:00 - 17:00
  • zondag 10:00 - 17:00
Het museum is op nationale feestdagen geopend.
Plein
Opent vandaag om 10:00
  • maandag Gesloten
  • dinsdag 10:00 - 20:00
  • woensdag 10:00 - 20:00
  • donderdag 10:00 - 20:00
  • vrijdag 10:00 - 21:00
  • zaterdag 10:00 - 20:00
  • zondag 10:00 - 20:00
Plein is op nationale feestdagen geopend.
O - Café & Bakery
Opent vandaag om 10:00
  • maandag Gesloten
  • dinsdag 10:00 - 17:30
  • woensdag 10:00 - 17:30
  • donderdag 10:00 - 17:30
  • vrijdag 10:00 - 21:00
  • zaterdag 10:00 - 17:30
  • zondag 10:00 - 17:30
De bakkerij is dinsdag t/m zondag open van 09:00 - 16:00 uur.
Granucci Gelato
Opent vandaag om 12:00
  • maandag Gesloten
  • dinsdag 12:00 - 20:00
  • woensdag 12:00 - 20:00
  • donderdag 12:00 - 20:00
  • vrijdag 12:00 - 20:00
  • zaterdag 12:00 - 20:00
  • zondag 12:00 - 20:00
Granucci Gelato is in juli en augustus geopend tot 22:00 uur 's avonds.
Plein Keuken
Opent komende donderdag om 11:30
  • maandag Gesloten
  • dinsdag Gesloten
  • woensdag Gesloten
  • donderdag 11:30 - 15:00
  • vrijdag 11:30 - 15:00
  • zaterdag 11:30 - 15:00
  • zondag 11:30 - 15:00
Shop
Opent vandaag om 10:00
  • maandag Gesloten
  • dinsdag 10:00 - 18:00
  • woensdag 10:00 - 18:00
  • donderdag 10:00 - 18:00
  • vrijdag 10:00 - 21:00
  • zaterdag 10:00 - 18:00
  • zondag 10:00 - 18:00
Plan je bezoek

Familietradities

In 1929 vertrokken Luigi en Anna Granucci - net als duizenden andere Italianen - naar Nederland om een beter bestaan op te bouwen. Ze vestigden zich in Tilburg als makers van gipsen devotiebeeldjes en verkochten in de zomer Italiaans ijs. In de jaren 30 opende Luigi een ijssalon, waarbij ook familieleden uit Italië kwamen helpen in de ijshandel.

Bij Granucci draait alles om familie. Toen Edi Granucci twaalf was, leerde hij van zijn ouders, Luigi en Anna, de kunst van het ijs maken. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Zijn dochters Gioia en Didi staan nu aan het roer van het familiebedrijf. Ondanks de groei van het bedrijf, vormen de originele recepten van opa Luigi nog steeds de basis. Samen met Fenix brengen zij de Italiaanse traditie naar Rotterdam.

In de gelateria proef je de traditie in elke schep ijs. Vergeet vooral niet het hazelnootijs te proberen: daarmee won Edi Granucci in 1996 de Coppa d’Oro, de wereldbeker voor ijsbereiders.

De eerste generatie ijsmakers van de familie Granucci