Openingstijden

Tentoonstellingen
Opent vandaag om 10:00
  • maandag Gesloten
  • dinsdag 10:00 - 17:00
  • woensdag 10:00 - 17:00
  • donderdag 10:00 - 17:00
  • vrijdag 10:00 - 21:00
  • zaterdag 10:00 - 17:00
  • zondag 10:00 - 17:00
Het museum is op nationale feestdagen geopend.
Plein
Opent vandaag om 10:00
  • maandag Gesloten
  • dinsdag 10:00 - 20:00
  • woensdag 10:00 - 20:00
  • donderdag 10:00 - 20:00
  • vrijdag 10:00 - 21:00
  • zaterdag 10:00 - 20:00
  • zondag 10:00 - 20:00
Plein is op nationale feestdagen geopend.
O - Café & Bakery
Opent vandaag om 10:00
  • maandag Gesloten
  • dinsdag 10:00 - 17:30
  • woensdag 10:00 - 17:30
  • donderdag 10:00 - 17:30
  • vrijdag 10:00 - 21:00
  • zaterdag 10:00 - 17:30
  • zondag 10:00 - 17:30
De bakkerij is dinsdag t/m zondag open van 09:00 - 16:00 uur.
Granucci Gelato
Opent vandaag om 12:00
  • maandag Gesloten
  • dinsdag 12:00 - 20:00
  • woensdag 12:00 - 20:00
  • donderdag 12:00 - 20:00
  • vrijdag 12:00 - 20:00
  • zaterdag 12:00 - 20:00
  • zondag 12:00 - 20:00
Granucci Gelato is in juli en augustus geopend tot 22:00 uur 's avonds.
Plein Keuken
Opent komende donderdag om 11:30
  • maandag Gesloten
  • dinsdag Gesloten
  • woensdag Gesloten
  • donderdag 11:30 - 15:00
  • vrijdag 11:30 - 15:00
  • zaterdag 11:30 - 15:00
  • zondag 11:30 - 15:00
Shop
Opent vandaag om 10:00
  • maandag Gesloten
  • dinsdag 10:00 - 18:00
  • woensdag 10:00 - 18:00
  • donderdag 10:00 - 18:00
  • vrijdag 10:00 - 21:00
  • zaterdag 10:00 - 18:00
  • zondag 10:00 - 18:00
Plan je bezoek

Plein Keuken #1: De Rotterdams-Chinese keuken met Tim Kan

Vanaf 5 juni bijt meesterchef Tim Kan het spits af met een menu dat het verleden en heden van de Rotterdams-Chinese keuken verenigt. Tim groeide op in het restaurant van zijn ouders, leerde koken volgens Kantonese traditie en staat nu bekend om zijn vakmanschap en verfijning. Zijn gerechten combineren herinneringen met innovatie – van huisgemaakte teng-teng tot dumplings, en van geurige zongzi tot speciaal voor Fenix gemaakte koekjes.

LO SIU KIU - 撈烧饺

Dumplings, Lo Siu Kiu - 撈烧饺

De Chinese eetcultuur in Rotterdam

De Chinese keuken is al meer dan een eeuw thuis in Rotterdam. Op Katendrecht – ooit het eerste Chinatown op het Europese vasteland – begon een culinaire traditie die de stad blijvend heeft gevormd. In kleine pensions en boardinghuizen kookten Chinese arbeidsmigranten voor elkaar, en al snel ook voor de buurt. De geur van wokolie, gember en sojasaus trok de stad in – en bleef.

Van het eerste Chinese eethuis Cheung Kwok Low in 1920 tot de Chinees-Indische restaurants die hele generaties voedden: de Rotterdams-Chinese eetcultuur is met de stad meegegroeid. Vandaag proef je hier gerechten uit Hongkong, Sichuan en Xi’an, klassiek en vernieuwd – van handgetrokken noedels tot black truffle dumplings. Een keuken die blijft bewegen, net als Rotterdam zelf.

Een groep mensen voor het Chinese restaurant Chong Kok Low aan de Delistraat, Katendrecht, 1924.

Restaurant Chong Kok Low aan de Delistraat, Katendrecht, 1924. © Collectie Familie Tsang

Over Mooncake

Mooncake.nl is het platform van culinair journalist en publicist Jonneke de Zeeuw. Ze viert het eten van de straat, de stad en de wereld – en zet eetculturen en verhalen op de kaart met haar video’s, TV-items, boeken, essays en artikelen. Zo laat ze zien hoe veelzijdig, verrassend en ultradivers het culinaire landschap van Nederland inmiddels is.

Jonneke de Zeeuw van Mooncake - Credits Mitchell van Voorbergen

Jonneke de Zeeuw van Mooncake © Mitchell van Voorbergen