Openingstijden

Museum
Dinsdag t/m zondag
  • maandag Gesloten
  • dinsdag 10:00 - 17:00
  • woensdag 10:00 - 17:00
  • donderdag 10:00 - 17:00
  • vrijdag 10:00 - 21:00
  • zaterdag 10:00 - 17:00
  • zondag 10:00 - 17:00
Het museum is op nationale feestdagen geopend.
Plein
Dinsdag t/m zondag
  • maandag Gesloten
  • dinsdag 10:00 - 20:00
  • woensdag 10:00 - 20:00
  • donderdag 10:00 - 20:00
  • vrijdag 10:00 - 21:00
  • zaterdag 10:00 - 20:00
  • zondag 10:00 - 20:00
Plein is op nationale feestdagen geopend.
Plan je bezoek

De toko is meer dan een uitwijkplek als de supermarkt iets mist. Voor velen is het een plek van thuiskomen – waar smaken herinneringen oproepen, culturen samenkomen, generaties elkaar ontmoeten en gemeenschappen hun plek opeisen. In gesprekken met liefhebbers en experts verkent Lelani Lewis hoe eten verweven is met identiteit, en hoe migrantenkeukens de smaken van een stad voorgoed veranderen.

Over Lelani Lewis

Lelani Lewis is chef, foodstylist en culinair activist. Ze zet zich in om Caribisch eten een plek te geven in de keuken van nu. Opgegroeid in Zuid-Londen, met Grenadiaanse en Ierse roots, combineert Lelani traditie met vernieuwing. Met haar pop-uprestaurant en cateringbedrijf Nyam (Jamaicaanse slang voor 'food’) maakt ze Caribisch eten zichtbaar en toegankelijk. In haar werk onderzoekt ze de verhalen achter eten en hoe die onze identiteit vormen.