
Toko Talks
Chef en food activist Lelani Lewis duikt met chefs, kookboekauteurs en andere foodies in de culturele betekenis van de toko. Elke tweede donderdag van de maand om 18:00 uur op Plein.
De voertaal van dit evenement is Engels.
De toko is meer dan een uitwijkplek als de supermarkt iets mist. Voor velen is het een plek van thuiskomen – waar smaken herinneringen oproepen, culturen samenkomen, generaties elkaar ontmoeten en gemeenschappen hun plek opeisen. In gesprekken met liefhebbers en experts verkent Lelani Lewis hoe eten verweven is met identiteit, en hoe migrantenkeukens de smaken van een stad voorgoed veranderen.
Over Lelani Lewis
Lelani Lewis is chef, foodstylist en culinair activist. Ze zet zich in om Caribisch eten een plek te geven in de keuken van nu. Opgegroeid in Zuid-Londen, met Grenadiaanse en Ierse roots, combineert Lelani traditie met vernieuwing. Met haar pop-uprestaurant en cateringbedrijf Nyam (Jamaicaanse slang voor 'food’) maakt ze Caribisch eten zichtbaar en toegankelijk. In haar werk onderzoekt ze de verhalen achter eten en hoe die onze identiteit vormen.